• Welkom!
  Welkom!

  De Reünisten Der Landbouwers Vereniging Nji-Sri, kortweg "RDLV" genoemd, is in 1950 opgericht door oud-leden van de studentenvereniging DLV Nji-Sri. In het verleden gingen veel studenten van het Schooltje in Deventer naar de tropen, voornamelijk Indonesië, om daar in de landbouw actief te worden. Veel leden van de RDLV hebben een internationale baan, niet altijd meer in de primaire, tropische landbouw, maar nog wel vaak in de agribusiness.

  Nji-Sri is de godin van de rijst en vruchtbaarheid uit de indische Mahabharata.

  Hier kunt u zich inschrijven voor de RDLV.

 • Kumpulans
  Kumpulans

  Het woord Kumpulan of Koempoelan betekent letterlijk vergadering of bijeenkomst. In Indische kringen heeft het de betekenis gekregen van een gezellig (familie)samenzijn waarbij onder het genot van een rijsttafel of andere indische lekkernijen bijgepraat wordt over allerlei zaken.

  "Quis nos separabit" oftewel "De band die ons bindt" bringt Nji-Sri'ers overal ter wereld samen. Leest u hier meer over de regelmatige kumpulans.

 • Orang Peladang
  Orang Peladang

  Het officiëel periodiek van De Landbouwersvereniging Nji-Sri en haar Reünistenvereniging de RDLV Nji-Sri heet: Orang Peladang (kortweg "OP").

  Dit orgaan van de DLV en RDLV staat onder leiding van een redactie commissie bestaande uit reünisten en schoolgaande leden. Op het moment is de Secretaris van de RDLV, Kees de Wijn, tevens hoofdredacteur van de OP.

  Vijf keer per jaar verschijnt dit verenigingsblad en wordt aan alle leden overal ter wereld verstuurd. Er is inmiddels ook een digitale versie beschikbaar.