Dit jaar weer eens een 3-daagse reünie, locatie Eastern Fraser Valley, South-West Coast of British Columbia (BC).

De Fraser Valley is het vruchtbaarste landbouwgebied van BC, met een grote verscheidenheid aan gewassen. En daar horen natuurlijk ook de wijn druiven bij. Daarom begon de reünie op 8 mei in wijnproeverij Domaine de Chaberton Estate Winery in Langley. Na een geanimeerde tour van de wijngaarden en de processing facility proefden we verschillende witte en rode wijnen.
Om 5 uur ontvangst, uitgebreide borrel en lichte maaltijd ten huize van Vliet (’67) in Agassiz waar Laurens en Louisa ons groepje begroette: Frank (’52) en Mary-Ann van Crasbeek, Theo (’60) en Renate Rathonyi-Reusz, Kees (’68) en Willeke van Linden Tol, en Hans (’65) en Susan Stoffelsma. Sommigen waren verhinderd vanwege gezondheidsredenen, we worden allemaal ouder.

De volgende dag lunch in het chique Harrison Hot Springs Resort aan het prachtige Harrison Lake, gevolgd door een landbouwtoer in de omgeving van Agasssiz. Iedereen was gefascineerd met robotic milking en de geitenboerderij, waar we automatisch voeren van de geiten zagen en het melken. Er is grote vraag naar geiten melk in de Fraser Valley door nieuwe emigranten in Vancouver en omgeving, en voor de productie van geitenkaas.

Daarna een borrel gevolgd door een uitgebreide authentieke rijsttafel bij van Vliet thuis, fantastisch voorbereid en gekookt door Mary-Ann, die onze heldin is. Dit was voor de meesten van ons een hoogtepunt van de reünie. Zie foto hieronder, links.
We besloten de reünie op de derde dag met een lunchbuffet, natuurlijk weer in het Harrison Hot Springs Resort. De voorjaarsreünie was erg geslaagd, veel gelachen en gepraat, ook over Deventer natuurlijk.

 

Canada reünie 2018

 

 

rechter foto v.l.n.r. Theo ’60 en Renate Rathonyi-Reusz, Mary-Ann van Crasbeek, Louisa van Vliet, Susan Stoffelsma, Willeke en Kees van Linden Tol ’68, Laurens van Vliet ’67,
zittend Frans van Crasbeek ’52, Hans Stoffelsma 65

 

Onze Kumpulan British Columbia heeft contact met Leo Lutter (’46), Gerhard Bierman (’55), Bart Bolwyn (’48), en Ed Gravenhorst (’50).

We komen een paar keer per jaar bij elkaar voor lunch.

Slamat,

Laurens van Vliet (’67)