Vrijdag de 29e april was het dan weer zover; de 8e Diepenveense kumpulan. We hadden het getroffen, prachtig weer, een fijne gastheer en een grote opkomst. Sinds 2010 is de kumpulan na heel lang zeuren en smeken uitgebreid met deelnemers uit de voormalige gebiedsdelen zodat ook Schalkhaar haar plekje verworven heeft.

Dit jaar was Tom Stokman onze gastheer. We raden hem aan te stoppen met wat hij doet en zich volledig te focussen op zijn kookkunsten. By far de beste nasibikkerij ever! We konden niet stoppen met eten en aan het eind van de avond was iedereen stilletjes en had menigeen een (veel te) volle buik. Zeker de pisang als toetje was fantastisch. Dat de knoflook zijn werk ook goed had gedaan bleek de volgende ochtend bij de dorpsaubade waar de vaders dicht bij elkaar gingen staan om de afkeurende blikken vanwege hun gemengde odeur gezamenlijk te ondergaan.

Traditiegetrouw werd na afloop de straat alvast afgezet om de braderie van de volgende dag in goede banen te leiden. We zien alweer uit naar 29 april 2012 wanneer we te gast zijn bij Bart Refuge.

Slamat,

Deelnemers Diepenveense kumpulan