Dit schrijven verhaalt enkele belevenissen van een Deventer burger. De studententijd aan de Tropische landbouwschool en een diensttijd in Nieuw Guinea, zijn bepalend voor het verloop van zijn leven.

Hij werkt in Maleisië en Indonesië en studeert insectenkunde in Amerika hetgeen resulteert in een wereldbaan bij de FAO, in Syrië, Turkije, Pakistan en Sudan. Als humanitaire medewerker wordt hij uitgezonden naar Somalië en Tanzania en krijgt te maken met mensen die heel veel ellende hebben meegemaakt. Al die belevenissen stemmen tot verwondering en een beter begrijpen van het “ís” dat moet “zijn”.

 

Pieter A. Stam (1940) studeerde tropische landbouw in Deventer. Na zijn militaire dienst in het toenmalige Nieuw Guinea werkte hij in Maleisië en in Indonesië. Hij studeerde insectenkunde in Louisiana, USA en voltooide een promotieonderzoek in 1977. Hij werkte als een FAO expert in Syrië, Turkije, Pakistan en Sudan en werd uitgezonden voor diverse organisaties naar Cambodja, Somalië, Tanzania en Angola.

Sinds 2001 woont hij met zijn vrouw Gerda in Kleverskerke, Zeeland.

 

 

BESTEL NU!

http://www.freemusketeers.nl/boek/7846/een-petroleumblik-uit-deventer

Verkoopprijs: € 18,95 (exclusief verzendkosten)

 

 

Een Petroleumblik uit Deventer, Pieter A. Stam

Genre: Waargebeurd verhaal (autobiografie)

Aantal pagina’s: 230

Uitvoering: Softvoer

Taal: Nederlands

Formaat: 145 x 205 mm

ISBN: 9789048434282

Verkoopprijs: € 18,95

Verschijningsdatum: 19 december 2014