Wel de RDLV Golfdag 2013 ligt weer achter ons en wij zijn blij dat de Golfdag steeds meer een onderdeel gaat uitmaken van de jaarlijkse RDLV gebeurtenissen en wat minder exclusief wordt.

Dit jaar was de opkomst geweldig en zal het moeilijk worden dit, de komende jaren te evenaren.

Uiteindelijk gingen we met 28 Golfers, 15 Clinic’ers en 31 “Eters” aan tafel en voor het eerst waren er meer “Eters” dan Golfers !!!

Maar goed het blijft de RDLV Golfdag en zullen we daar over berichten.

Op een gegeven ogenblik dachten we echt dit jaar weer eens met het maximum aantal deelnemers van 36 aan de start te verschijnen. Nu gelukkig is dit niet gebeurd, want met dertig deelnemers verdeeld over 8 flights, waren de meeste van ons toch weer 5 uur in de baan en dat slechts over 17 holes !!!

Denk dat de leden van de Sallandsche en de greenfee-ers, die na ons zijn gestart hier niet erg blij mee waren.

Moeten wij dan toch de spelvorm gaan aanpassen??? Uiteraard hopen we dat een ieder redelijk tevreden was over de flightindeling. Denk dat er voor het eerst een “Ardjoena” flight meedeed en gezien de reacties zou het ons niet verbazen wanneer we volgend jaar nog een Ardjoena flight mogen begroeten.

Het aantal Dames dat dit jaar meedeed was wel heel magertjes, maar had zo zijn rede. Volgend jaar verwachten wij er zeker weer meer.

 

De Bokaal gaat dit jaar naar Leo Kwak (1967) die spelend met hcp van 25,6, keurig met 39 stableford punten binnen kwam. Bij de Dames ging Atie Visser met de eer strijken en denk dat Atie nu de meeste keren de beker bij de Dames heeft gewonnen.

Ons bereikte alleen maar positieve verhalen van de deelnemers aan de Clinic en denk dat John Balvert met zijn twee jonge assistenten jullie een plezierige middag hebben bezorgd.

Het puttingwedstrijdje werd bij de Heren gewonnen door Daan Coumou (1964) en bij de Dames kwam Ryoni Entjes als beste uit de bus.

’s Avonds was het een volle bak en waren wij verrast met het grote aantal Eters. Met dank aan het jaar 1965 waarvan een aantal Heren besloot de kumpulan bij Evert Jan Wijers te combineren met de nasibikkerij van de Golfdag. Een zeer gewaardeerd initiatief. En zo was het weer een zeer bont gezelschap “Landbouwers” waarvan Jaap Schiphorst ( 1946) de oudste was en Ryoni Entjes (2010) de jongste.

De tafel indeling blijft altijd lastig waardoor helaas niet iedereen met een tevreden gevoel naar huis is gegaan, maar toch kijken wij als organisatie terug op een zeer geslaagde dag. Niet alleen wij maar ook Pascal Delhaye, die het culinaire gedeelte verzorgd op de Sallandsche, stelde voor dat wij iedere maand een keer kwamen en dat zegt genoeg.

Jullie nogmaals allemaal bedankt en tot volgend jaar.

Slamat.

De RDLV Golf Commissie