Op vrijdag 9 Juli 2010 was het weer zover!!!

De Tropische Landbouwschool had op de Sallandsche GolfClub de Hoek starttijd gekregen van 12.30 – 14.00 uur. En inderdaad het was Tropisch en waren de oude Tropenboeren deze omstandigheden blijkbaar niet meer gewend en moesten zij de eer laten aan

de richting Nederlandse Landbouw en zo werd Willem van Dijk (1966) de glorieuse winnaar met 37 stableford punten. Na een leuke speech bood Willem alle aanwezigen een drankje aan bij de koffie wat hogelijk werd gewaardeerd door de aanwezigen en beloond werd met een luid: S L A M A T.

Helaas had niemand een liederenbundel bij zich en bleek al snel dat hier veel kennis was weggezakt, maar gelukkig kon Jan Ohlhardt (1962) corrigerend optreden en ons weer op het goede pad brengen.

Het was een golfdag met heel veel nieuwe gezichten.

Loek Visser (1956) was de Oudste in Jaren en Adriaan van Dorth (2005) de Jongste in Jaren, toch weer een hele mooie tijdspanne, die weer eens duidelijk liet zien dat er nog steeds een band is die ons bindt, en we hopen dat jullie na de bezielende oproep van Tom Masselink (1988) in November allemaal naar Wageningen trekken.

Veel Landbouwers deden mee, die net zijn begonnen met het beoefenen van het golfspel en dat was wel te merken, want er werd wel verschrikkelijk ver geslagen maar er werd ook heel veel gezocht en het geluk was dat vanwege de Tropische temperaturen, de leden van de Sallandsche het ook lieten afweten, waardoor de baan grotendeels voor ons zelf was. Echter stel je voor dat we met een vol schema waren gestart, dan denk ik dat de laatste flight om 21.00 uur de 19 hole had bereikt.

Kunder, Bea en ik zijn heel blij dat er zoveel Jongere Jaars meededen en dat geeft vertrouwen in de toekomst van de RDLV Golfdag maar we zullen toch iets moeten bedenken dat er wat sneller door de baan wordt gespeeld.

Het was jammer dat er in onze ogen althans teveel afzeggingen waren op het laatste moment en wij gezien de afspraken gemaakt met de Sallandsche het bedrag voor het eten gewoon in rekening moesten brengen. Gelukkig had niemand hier problemen mee en afzeggers bedankt namens de aanwezigen, want nu was er meer dan genoeg!!!

Zij die helaas niet konden komen vanwege gezondheidsproblemen; beterschap en diegenen met een dubbele afspraak, ja wat moet ik daarvan zeggen!!

Rest mij nog jullie te melden dat Arjan Muis (2004) uit Zambia ons met een bezoek vereerde en optrad als caddy van Adriaan. Denk dat wanneer Adriaan wat beter had geluisterd naar de adviezen van zijn caddy, hij met een hogere score was binnengekomen.

Voor de golfers onder jullie hierbij de scores van de eerste 4:

Willem van Dijk (23,8) score 37; Loek Visser (26,7) score 34; Rein Boermans (15,3) score 33 en Gert- Martijn Kwak (GVB) score 30.

Spelers, eters, heel hartelijk dank voor jullie komst, wij vonden het weer een stijlvol Landbouwers gebeuren en hopen jullie volgend jaar weer te zien.

Deventer,Juli 2010

Bea, Kunder en Pim