Nji Sri is een nieuwe loot aan de Wageningse stam van studentenverenigingen. De stam van een boom die al zoveel vruchten heeft mogen koesteren en doen opgroeien.

Onze universiteit is dit jaar niet alleen al meer dan 10 jaar de beste van Nederland volgens de keuzegids, maar ook volgens de prestigieuze Times Higher Education ranking. We hebben ook de eerste en enige top 50-notering in de internationale ranglijst van de Timeslijst.

En geloof het of niet, maar een goed georganiseerd studentenleven draagt bij aan die positionering. Een goed leef- en studeerklimaat maakt dat onze studenten met plezier naar colleges of practica gaan. Het geeft support als het even tegenzit en ontspanning als er hard gewerkt is. Het verbetert kortom de sfeer op onze prachtige universiteit en op onze campus.

Bijkomend voordeel is dat dit studentenleven door de studenten, door de leden van Nji Sri zelf georganiseerd moet worden. Het plannen van de evenementen, de financiële afwikkeling, het aanvragen van vergunningen, het garanderen van de veiligheid zijn allemaal zaken die de studenten op de vereniging kunnen leren. Het geeft dus een ervaring die we niet op de universiteit kunnen geven, waar je in je latere leven enorm veel plezier van zult hebben.

Maar bovenal het gaat er ook gewoon om een mooie tijd te hebben bij je vereniging.

 

Prof. Arthur Mol

rector magnificus Wageningen University