Welbedankt aan Coen voor je goede wensen – die we voorlazen op de ledenvergadering – voor de Hobart Reünie: Dat heeft zeker geholpen, want de paar dagen waren een succes. We waren met z’n dertigen.

De huisvesting in ons Hotel was prima, we hadden daar de inschrijving op vrijdagmiddag en een “cocktail menu” ter verwelkoming in wat “onze” bar werd en waar jouw nieuwe RDLV vlag hing. De leden-vergadering zaterdagmiddag, en een uitstekend diner op zaterdagavond werden ook in “Mac’s Bar” gehouden. We hadden menukaarten gemaakt met een foto van Het Landbouwertje op de voorste bladzijde.

Het grootste deel van zaterdag, de eerste “werkdag”, hebben we doorgebracht op een grote hop farm in Bushy Park in de Derwent Valley, ten NW van Hobart. Ik Vond ‘t een mooie gebeurtenis om mensen wat bekend te maken met een plant en een industrie die niemand ooit meegemaakt had.

Op zondagmorgen zijn we een paar uur in MONA geweest (twee jaar geleden gebouwd en inmiddels wereldbekend als het ‘Museum of Old and New Art’). Daarna hadden we een cruise en light lunch aan boord van een honderdjarige oude stoomboot, de “Cartela”, op de zon-overgoten Derwent. Een korte bustoer door het oudste deel van de stad, Battery Point, en toen -voor degenen die nóg niet moe waren- een reisje naar summit van Mt Wellington (1200 m) met uitzichten over Hobart aan de voet van de berg, en op een groot deel van de Derwent delta en de bergreeksen aan de andere kant van de rivier.

De nasibikkerij hadden Jaap en ik veranderd in een Chinees diner, (we hadden van te voren een aantal Hobart restaurants op de kwaliteit van hun “Indonesische” menus, en presentatie daarvan, onderzocht en afgekeurd). “Ming Court” kenden we al jarenlang, en we hadden een mooi menuutje gemaakt met, uiteraard, prachtige porties “nasi” erbij. We hadden weer een op Deventer gebaseerde menukaart.

Na een gezamenlijk ontbijt op maandagmorgen gingen de meeste deelnemers hun auto’s huren om diverse dagenlange tochten door Tasmania te ondernemen. We hebben daar al veel goeds over gehoord.

Meer bijzonderheden, o.a. natuurlijk over een plan voor de volgende reünie, in mijn vervolg hiervan in de OP.

Groeten en goeie wensen van Jaap en Peter