Waarde reünisten,

Op het moment van schrijven is de AID achter de rug en verlaten de laatste naweeën van een week vol feest, bier, weinig slaap en bovenal veel gezelligheid ons lichaam.

Onze sociëteit begint zowaar weer wat frisser te ruiken als de laatste troep wordt opgeruimd. Van vrijdag 15 tot en met woensdag 20 augustus vonden ruim 2,000 studenten hun weg naar Wageningen voor de introductieweek, de Annual Introduction Days (AID).

   

Die week stond in het teken van medestudenten leren kennen, Wageningen leren kennen, een studiedag, maar vooral iedere avond feesten bij de studentenverenigingen. De weergoden lieten zich af en toe flink gelden, maar dat mocht de pret niet drukken. Nji-Sri zette haar beste beentje voor en deed dat zeer verdienstelijk: Maar liefst 77 nieuwe studenten hebben zich ingeschreven, waarvan 14 Van Hall Larenstein, 2 STOAS Vilentum en 61 WUR studenten. Dat is een record sinds de terugkeer naar Wageningen in 2006 en een prestatie waar de hele vereniging met recht trots op mag zijn. Hieronder een klein inzicht in hoe dit succes gedurende de week tot stand kwam…

   

De vrijdag stond vooral in het teken van elkaar leren kennen. In het kader van wat teambuilding stonden de campusgames op het programma waarbij iedere vereniging een eigen spel/activiteit had. Nji-Sri had een prominente plek op het campusterrein voor het Orion. De Nji-Sri auto (dit jaar een met pur-schuim gepimpte Volvo 850), bank, inschrijfstand en Polaroid camera waren aanwezig en in combinatie met opblaasbare stormbaan zorgde dat voor een goede eerste indruk. Een druk bezochte verenigingspresentatie (incluis gelikt filmpje; zie D.L.V. website) direct aansluitend werd een succes; de belangstelling was groot. Die avond stond het ‘First step on the moon’ feest op de agenda; blacklights en fluorescerende verf zorgden voor een gave setting in de sociëteit die vrijwel meteen goed gevuld was. Al gauw was het zo vol dat mensen buiten moesten wachten tot anderen weggingen. Het feest ging tot in de vroege uurtjes door, en pas toen de eerste winkels alweer openden werd de deur bij Nji-Sri gesloten.

De Introductie commissie.

 

Uitleg over de DLV Nji-Sri organisatie:

Zaterdag werd het straattheater in het centrum van Wageningen gehouden, waarbij diverse acts en performances werden verzorgd door artiesten verspreid in de binnenstad. Na afloop ontstond direct een lange rij voor de deur bij de sociëteit voor het ‘Get fit in the ballpit’ feest. De steeg stond nog nooit zo vol met fietsen, het was ongekend druk en gezellig, en de laatste feestgangers verdwenen pas van het toneel toen de kerkdiensten begonnen. Een paar boze blikken mochten de pret niet drukken… Het was geen verassing dat op deze avond de hoogste bar-omzet werd gehaald van de hele week. Dit was ook de avond waarop we onze twee eerste inschrijvingen binnenhaalden. Dat er nog zoveel zouden volgen, hadden we toen nooit verwacht!

Kroegavond, een typische Nji-Sri avond, stond op de rol voor de zondag. Op de dag des Heeres liet Nji-Sri nieuwe studenten zien hoe het is om op een doorsnee kroegavond in de sociëteit te staan. Opnieuw werd de avond zeer goed bezocht, maar dit keer waren zij aanwezig op het toneel van bierestafettes en drankspelletjes op/aan de bar. Sterke drank ging rijkelijk rond, later gevolgd door kledingstukken die van eigenaar wisselden. Rond een uurtje of acht s’ochtends vonden de laatste Nji-Sri’ers in spé hun weg naar huis voor een paar uurtjes slaap alvorens te komen opdraven bij verplichte programmaonderdelen overdag.

Maandag hadden de nieuwe studenten studiedag, gevolgd door een BBQ en international evening op de campus. Na afloop wisten velen hun weg te vinden naar de Nieuwstraat, waardoor het vlak na 12 uur al weer helemaal vol stond. Deze avond vierden we het ‘Happy Nji-Sri New Year’ en werd er champagne en oliebollen uitgedeeld. De IC had voor de bijzondere gelegenheid maar liefst 400 oliebollen gebakken; deze bevielen goed en waren in no-time op. Het bleef lang druk, het bier bleef rijkelijk vloeien, en moe maar voldaan vertrokken de laatste feestgangers terwijl de zon alweer opkrabbelde.

   

Ook de maag moest gevuld worden, met oliebollen en champagne. 

Beter dan dinsdag werd het niet: ‘Have a hay day’. De hele sociëteit werd voorzien van een dikke laag hooi en zelfs een grote trekker band werd naar binnen gerold. Voor de AID-lopers stond er ‘s avonds eerst een grote biercantus op het programma op het campusterrein. Nadat ze hun stembanden hadden opgerekt, kwam menigeen die weer smeren met een of ander drankje bij Nji-Sri. Hooi vloog rond, drank ging rond en met de deuntjes van DJ Jeronimo werd ook deze avond een succes. Wie bij Nji-Sri was geweest, vond de volgende dag hooi in zijn of haar bed. De laatste feestgangers sloten de sociëteit in de vroege uurtjes, om voor het slapen gaan nog even een visje te scoren op de markt. De trekker band werd op miraculeuze wijze aangetroffen op Chateau Doerga. Wederom een zeer geslaagde avond, na afloop stond de teller op 22 nieuwe inschrijvingen. Dat begon al ergens op te lijken…

De laatste dag staat in het teken van de infomarkt in het Arboretum, de kennistuin van de Universiteit, gelegen op de stuwwal met uitzicht over de Rijn. In dit fraaie decor hebben nieuwe studenten de gelegenheid in nuchtere staat bij de stands van verschillende verenigingen langs te gaan om vragen te stellen en zich in te schrijven. Voor ons hét moment om de laatste potentiële leden te enthousiasmeren en over de streep te trekken. Het was continu druk bij onze stand, en mede dankzij hulp van veel leden hebben we hier 25 aanmeldingen binnengehaald. s’ Avonds stond het laatste feest op de rol: ‘Save the last dance for Nji-Sri’.

Een avond om nog één keer in die state of mind te komen; het bier ging weer rijkelijk rond. De hele avond schreven geïnteresseerden zich in en werd er gefeest tot het licht werd. Dat was het sein om de BBQ aan te gooien en een ontbijtje van speklappen en hamburgers naar binnen te werken samen met een aantal nieuwe feutjes. Toen de rookgordijnen waren opgetrokken, er enigszins was bijgeslapen en de inschrijvingen bij elkaar geschraapt waren, werd er geteld. Tot ieders verbazing stond de teller op 77.

Al met al heeft D.L.V. Nji-Sri zich binnen Wageningen nog weer beter op de kaart gezet en is de stijgende lijn die de afgelopen jaren is ingezet stevig doorgetrokken. De komende periode gaan IC, bestuur, klooiendrijvers en leden zich inzetten om al deze nieuwe studenten te vormen tot waardige Landbouwers zodat ook zij de komende jaren hun bijdrage kunnen gaan leveren aan het reilen en zeilen van D.L.V. Nji-Sri in het Wageningse.

Het binnenhalen van zoveel (potentiële) nieuwe leden met onze middelen is een prestatie die alleen mogelijk is door de eenheid die wij zijn als kleine vereniging, en dat is ook hetgeen ons onderscheid van andere verenigingen in Wageningen. De bekende band die ons…

Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!

 

Slamat,

Claire Grootveld ‘13 I

Sjors Beijer ’13 I

Introductie commissie DLV Nji-Sri 2014