In september 2011 realiseerde ik mij dat de Haagse Kumpulan in april 2012 65 jaar zou bestaan en begon ik met de aankondiging ervan.

De datum werd vastgesteld, geheel volgens traditie, op de 1ste vrijdag in april 2012. In december bleek echter dat een groot deel van ons vaste gezelschap zich op de Paaskumpulan in Zuid Afrika zou bevinden…

We probeerde de datum te verzetten naar achtereenvolgens 4 mei (niet uitvoerbaar wegens de dodenherdenking) en 11 mei, maar toen bleek Garoeda vol te zitten vanwege een grote bruiloftspartij. Tenslotte viel de keus op 27 april.

Tijdens onze februari bijeenkomst bleek dat onze Balinese dienster nog steeds met enige landgenoten de traditionele dansen beoefende en bereid was om voor ons, met nog 2 Balinese dames, 2 voorstellingen te geven op onze feestdag. Ondanks de reeks berichten van veranderde data schreven tenslotte 40 personen in. Een mooi aantal want in de bovenzaal, waar wij altijd bij elkaar komen is de capaciteit 40 personen. Mijn jaargenoot Job Delfos had mij aangeschreven, dat hij uit Australië naar Nederland wilde komen en graag oude kornuiten wilde ontmoeten. Dus werd met zoveel mogelijk oud corpsleden uit de vijftiger jaren contact gezocht. Velen gaven gehoor.

Programma 27 april

  • Aankomst deelnemers tussen 17.00 en 18.00 uur.
  • Welkom woordje om 18.00 uur, Nji-Sri lied, heffing glas welkomstdrankje op de voorzetting van de bijeenkomsten van de Haagse Kumpulan.
  • 2 Seances Indonesische dansen (Balinees) door onze Putu met 2 dans vriendinnen.
  • 19.30 uur Buffet maaltijd.

 

Uitleg Putu:

1e dans: “Pendet”dans, dit is een welkomst dans (let op de bloemblaadjes op bord). Op Bali worden platte gevlochten mandjes gebruikt.

2e dans: “Cemdrawasih”dans, dit is een paradijsvogel dans.

Beide dansen werden uitgevoerd door Putu, Ayu en Icomang.

 

Opening op 27 april

Zoals gewoonlijk liep de periode van binnenkomst wat uit, maar om ca. 18.15 uur kon ik mijn welkomst woordje tot de aanwezigen uitspreken. Ik heette iedereen welkom, speciaal mijn jaar- en tevens jaarclub- en zelfs oud klasgenoot Jop Delfos, die ik in geen 60 jaar gezien had. Ook uit Australië aanwezig was Herman Hahn. Hierna hief op mijn verzoek (ik kan zelf geen wijs houden) Riekele Stobbe het Nji-Sri lied aan en klonken wij op het 65 jaar bestaan van de Haagse Kumpulan en het voortbestaan ervan. Vervolgens konden, na enige vertraging, de Balinese dames hun dansen vertonen. De avond kreeg hierdoor zijn “Indische” sfeer. Tijdens onze maandelijks bijeenkomsten uitten wij gewoonlijk vaak uitroepen in het Bahasa Indonesia.

Er hadden zich 40 personen, sommigen met partner, correct aangemeld, maar er kwamen ook nog eens 7 onaangemelde personen binnen. Er waren ook 40 welkomstdrankjes en een buffet maaltijd voor 40 personen besteld en dus moest er van alles aangepast worden. Chaos hier en daar, oponthoud en ook het buffet (mede door het feit dat sommigen zich al voor een 2de portie gingen voorzien, ontstond er een moment dat er niet voldoende was. De geroepen manager heeft toen voor aanvulling gezorgd. Indien men niet in de gelegenheid geweest is om zich tijdig aan te melden kan men bij zijn vertrek er naar toe altijd de locatie van de bijeenkomst bellen met verzoek zijn komst door te geven. Ondanks deze feiten verliep de avond goed, in goede sfeer en vond iedereen het gezellig.

De Djuru tulis,

Henk van Gelder