Dit jaar heeft de ZIMZAMZAMAKUT kumpulan plaatsgevonden in Kilifi aan de Keniaanse kust. Hieronder een korte impressie van een weekend zon, zee, pils en Landbouwers. Op dinsdagavond kwamen Kees de Wijn en Derk van Walsem aan op Nairobi airport. Ik heb hun daar opgehaald en na wat eten en biertjes een hotelletje gepakt.

De volgende ochtend zijn we vroeg vertrokken richting de kust / Kilifi. Met een kleine omweg door Tsavo National Park om zo gelijk wat wild te spotten en potentiële satéstokjes. De dikhuiden leken wat aan de ruime kant voor de saté, dus die maar laten lopen. Vervolgens met een bloedgang over modderige zandwegen in een steeds meer nadrukkelijk klamme warmte onze weg proberen te vinden naar de kust. Volgens onze boyscout Kees gingen we de goede kant op gezien de klapperbomen langs de weg. En warempel hij had gelijk.

De villa die was afgehuurd werd aan een kleine inspectie onderworpen (koelkast vol pils, check!) en na een duik in het zwembad naar de lokale club om Maarten Hoogeweegen en zijn vrouw te ontmoeten. Maarten was zo aardig geweest de drank inkopen op zich te nemen als oud Consumabele was dat uiteraard keurig voor elkaar. Waarvoor nogmaals dank!

Donderdag besteed aan inkopen doen en Kees heeft het keukenpersoneel met strakke hand de voorbereidingen laten doen voor zijn fameuze nasibikkerij. Vis word aan de deur afgeleverd, enig probleem was het gebrek aan satévlees. Maar de keukenmeid wist nog wel wat. In de auto naar een klein shamba en na aankomst een viertal geiten aan een keuring onderworpen. Bokken stinken, dus doe maar die middelgrote, volvette dame daar maar. Achter in de auto en de shamba boys de messen laten slijpen = saté.

Handige jongen die shamba boys, met de RDLV vlag de 8 meter hoge klapperboom in de tuin laten klimmen en onder tromgeroffel de vlag gehesen. Zo pils. Later die dag kwamen Hans Sportel en René Lourens aan. Met een klassieke Volvo Amazone, zonder reserveband vanuit Zambia en geen centje pijn. Bravo! Even afkoelen met een ijskoude pils.

Vrijdag is Anja de Feijter (UG) aangekomen en later op de dag Bas Smit (KE), Mike Storey (Gibraltar), Roderick Peereboom Voller (UK), Jetze Bouma (USA), Coen & Veerle Schippers (NL via Tanzania/ fam. Smit naar Nairobi gekomen). De laatste 6 zijn gezellig in 1 auto vanuit Nairobi komen rijden, past gemakkelijk….Pils!

Hans en René hebben ondertussen in de Volvo Bas & Greetje Romkes (ZM) van Malindi airport gehaald. Boudewijn en Ingrid van Elzakker (NL) hebben Jaap Garos (NL) achter in een gehuurde Corolla gevouwen en zijn vanaf Nairobi komen rijden. Het zooitje is compleet! Nog maar een bier dan. Vrijdagavond begonnen aan de nasibikkerij en maandag ochtend hebben we de resten aan het personeel mee gegeven. Man wat kan die Kees koken en je zult zeker niks te kort komen! Ook de andere avonden heeft Kees ons verzorgd met zijn kookkunst, SLAMAT!

Na de nodige drankjes genuttigd te hebben de airco aangezet en heerlijk geslapen.

Zaterdag zijn een aantal een boot opgegaan om te gaan snorkelen, anderen bleven in de villa om te relaxen en bij te praten. Biertje? Zaterdag ochtend eerst nieuwe pils halen aangezien de voorraad toch wel erg hard daalde, zaterdagmiddag voor de zekerheid maar weer pils gaan halen. T ’is de hitte hier, alles verdampt waar je bij staat!

Zondagmiddag op een traditionele dhow een sundowner cruise gemaakt op de Kilifi Creek. Verse vis als snacks, koude pils en kabbelend water. Romantisch hoor. Na zonsondergang, wat gesparteld in het water, nadat de schipper ons verzekerd had dat er geen krokodillen in de Creek waren, onder een kraakheldere sterrenhemel en op aanwijzingen van Mike navigerend op de sterrenbeelden. Wijst naar links: dat is het Zuiderkruis, oh nee (wijst naar rechts) dat zal het zijn…Jetze’s iPhone gadget kan sterrenbeelden herkennen….onze redding… eerlijk waar, anders voor eeuwig in de mangrove bossen gedoold. Terug naar de villa. Weer proberen die rijsttafel op te maken. Tafel-President Bas Romkes heeft zeer gedisciplineerd de maaltijd en bijbehorende lullepotten geleid. Er bleken toch wel wat gaten tussen de aanwezige lichtingen te zitten, volgende keer beter ?!

Eigenlijk was de Kakdoos voor de kumpulan vergeven aan de persoon die alleen al door zijn aanwezigheid hiervoor in aanmerking kwam. Op onnavolgbare en ludieke wijze heeft hij ons tijdens het weekend op alle mogelijke manieren van entertainment voorzien: Jaap Garos! Volgend jaar sneeuwhappen in Tanzania Jaap, zie je daar met de Kakdoos!

Maandagmorgen allemaal aftaaien naar huis, vakantiebestemming, safari, etc. En weer heeft er een ZIMZAMZAMAKUT kumpulan plaatsgevonden. Een fantastische en unieke kumpulan “under African skies”. Volgend jaar gaan we die Kilimanjaro sneeuwvrij maken, zorg dat je erbij bent!

SLAMAT,

Matthijs Plas ’99 II

 

Lijst van aanwezigen:

 • Coen & Veerle Schippers ’52
 • Kees de Wijn ’64
 • Maarten & Elfried Hoogeweegen ’66
 • René Lourens ’74
 • Boudewijn van Elzakker ’78 II & Ingrid van der Maat ’84 I
 • Hans Sportel ’81
 • Jaap Garos ’83 II
 • Anja de Feijter ’87 II
 • Bas en Greetje Romkes ’87 II
 • Jetze Bouma ’87 II
 • Mike Storey ’88 I
 • Roderick Peereboom Voller ’88 II
 • Derk van Walsem ’94 II
 • Matthijs Plas ’99 II en Maarten Plas, broer van Matthijs